U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verkocht

Uitzonderlijke moderne villa - architectenwoning - 8810 Lichtervelde

Omschrijving

Uitzonderlijke architectenwoning ontworpen door architect Carlos Coussée.

Deze éénlaagse woning is gebouwd in de tweede helft van de 20ste eeuw, 1967.
Een vooruitstrevend ontwerp in die tijd, kenmerkend voor het modernisme. De woning werd vervolgens in 2012 volledig gerenoveerd met respect voor de architecturale waarden die typerend zijn aan deze stroming.

Een focus op geometrie, grote ruimtes, een plat dak en de keuze voor minimalistisch design. De witte gietvloeren en -wanden zijn tekenen van sobere esthetiek gecombineerd met functionaliteit. Iedere ruimte in deze woning draagt bij tot een naadloos ontwerp. Met een bewoonbaar oppervlak van 405 vierkante meter, en een perceel van meer dan 3000 vierkante meter is ruimte hier een uitzonderlijke troef.

De woning is volledig afgesloten van de straatkant. Privacy wordt in het modernisme hoog in het vaandel gedragen. Eens voorbij deze barrière word je ontvangen door een glimp uit het modernisme; een perfect aangelegd oprit en sober doch magnifiek design van de woonst met dubbele garage en tuinberging als functioneel aspect.

De perfecte balans tussen interieur en exterieur wordt gevonden bij binnenkomst.
Enerzijds zorgen gevelhoge raampartijen aan de zuidkant van het perceel voor veel lichtinval en de integratie van de tuin in de leefruimtes. Anderzijds creëert de rondom aangelegde tuin, ontworpen door landschapsarchitect Paul Deroose, voor een uitzonderlijke groenbeleving. De vijver creëert een oase van rust, en bevindt zich centraal in het uitzicht uit de leefruimtes. De luifels en overdekt terras, passend bij de stijl, zorgen op hun beurt voor de nodige schaduw tijdens warme zomermaanden.

De beleving van het modernisme in deze woning start centraal vanaf de inkomhal met gastentoilet, uitgevoerd met kleine mozaïek. Aansluitend bevinden zich de leefruimtes, centraal in de woning. De leef- en eetruimte, de volledig uitgeruste keuken met bijkeuken en berging, alsook de bureauruimte vormen de spil van deze woning.

Vervolgens kent de woning 3 vleugels. In de twee vleugels aan de linkerzijde vinden we de slaapvertrekken. We tellen 2 slaapkamers, een badkamer en een suite met slaapkamer, dressing en master badkamer. De derde vleugel biedt heel wat mogelijkheden, mede dankzij een aparte toegang. Momenteel dient deze voornamelijk voor opslag maar werd voorzien om te gebruiken als logies en ontspanningsruimte. Er zijn plannen beschikbaar van deze derde vleugel, deze staan niet op beeld. Wenst u de volledige woning te zien, aarzel niet een bezoek aan te vragen.

Omarm het Belgisch modernisme uit de jaren '60 in deze uitzonderlijke parel en laat je verrassen tijdens een bezoek ter plaatse.


Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu Immo Margaux