U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Luxe vastgoed

Buitengewone eigendommen verdienen een buitengewone aanpak.
Immo Margaux helpt verkopers bij de verkoop van hun uitzonderlijk vastgoed. Daarnaast helpen wij ook kopers in hun zoektocht naar een uitzonderlijke nieuwe thuis.
We denken mee met onze klanten en toetsen hun wensen af aan de markt, om zo aan de verwachtingen van zowel verkopers als kopers te voldoen. 
Ons doel is om in het volste vertrouwen, en met de nodige aandacht, te werken aan een perfecte match tussen verkoper en koper.
 

Het 5-stappenplan naar een succesvolle verkoop van jouw exclusieve eigendom

Denk je eraan om jouw exclusieve eigendom te verkopen? Immo Margaux helpt jou graag in 5 stappen naar een succesvolle verkoop. 

De eerste stap naar een succesvolle verkoop, is een eerste kennismaking met Immo Margaux. Tijdens deze kennismaking bekijken we de eigendom tot in de puntjes. 
Vervolgens gaan we grondig aan de slag met het opmaken van een professionele waardebepaling.
Om een correcte, waarheidsgetrouwe maar bovenal een realistische waardebepaling uit te voeren, wordt rekening gehouden met verschillende factoren die de woningwaarde bepalen. 

De kenmerken en afwerkingsgraad van de woning hebben een impact op de waarde van de woning.

De kenmerken van de woning zijn onder andere de stijl waarin werd gebouwd. Verder heeft ook de afwerkingsgraad en de duurzaamheid van de woning een impact op de waarde. Daarnaast dient ook rekening gehouden te worden naar de eventuele uitbreidings- of exploitatiemogelijkheden die voor een koper waardevol kan zijn. 
Daarnaast speelt ook de grootte van de woning en van het perceel grond een rol in de uiteindelijke waarde. 
Het bouwjaar en/of het renovatiejaar van de woning, alsook het onderhoud of gebrek aan onderhoud van de eigendom zal een impact kennen. 
De aanwezigheid van een tuin, garage, carport of andere exterieur kenmerken is ook een belangrijke factor om mee te nemen om tot een accurate waarde te komen. 
Tot slot spelen energieperformantie en de aanwezigheid van hernieuwbare energie mee in een waardebepaling. 

De ligging en de omgeving van de woning hebben een impact op de waarde van de woning.

De combinatie van de geografische ligging en de onmiddellijke omgeving van de woning zijn uitzonderlijk belangrijk om in kaart te brengen, om tot een correcte waardebepaling te komen. 
Enerzijds hebben we de ligging van de woning. Deze wordt afgetoetst naar toegankelijkheid, bereikbaarheid en de nabijheid van scholen, openbaar vervoer en werkgelegenheid. 
Daarnaast hebben we de omgeving van de woning. De nabijheid van - of het zicht op - groenvoorzieningen, landschap, bossen, vijver, rivier of andere waterloop in het zicht van de woning spelen een grote rol in de waarde van de woning. 

Bepaalde omgevingskenmerken zullen dus zeker een waardevermeerdering met zich meebrengen.
Tegelijkertijd kunnen liggings- of omgevingskenmerken ook een negatieve impact hebben op de waarde van de woning; zo zal de ligging in of nabij industriegebied een negatieve invloed hebben op de waarde van de woning. 

De specifieke locatie van de woning heeft een impact op de waarde van de woning. 
Tot slot is het belangrijk dat het dorp, de gemeente of de stad van de woning wordt meegerekend in de schating. Het vraag en aanbod in die regio zal moeten afgewogen worden. De referentiepunten zullen opgezocht worden om te bekijken voor hoeveel gelijkaardige woningen werden verkocht. Dit laatste punt is en blijft de belangrijkste en meest doorslaggevende parameter in het bepalen van een verkoopwaarde: vraag en aanbod. 

Pas wanneer tot een accurate waardebepaling werd gekomen kan de aanpak van het verdere dossier worden bekeken en uitgewerkt op maat van de klant en van de woning. 
Tijdens de toelichting van het schattingsverslag, luisteren wij naar jouw wensen en leggen wij grondig uit hoe wij aan jouw wensen kunnen tegemoet komen. 

Immo Margaux helpt jou graag verder in deze eerste stap en begeleidt jou graag bij alle vragen omtrent een tekoopstelling. 

Het verkoopdossier bij een woning is een belangrijk aspect bij een tekoopstelling.
Het is belangrijk om het dossier zo volledig mogelijk samen te stellen alvorens potentiële kopers kunnen gecontacteerd worden. Dankzij een uitgebreid en professioneel samengesteld verkoopdossier, kan iedere vraag tijdens een bezoek ter plaatse beantwoord worden. De kanidaat-koper heeft na een bezoek ter plaatse geen onbeantwoorde vragen meer. 
Dit zorgt voor vertrouwen in de eigendom, en leidt tot een succesvolle verkoop. Wij besteden de nodige aandacht aan de samenstelling van het verkoopdossier, en memoriseren alle nodige informatie om kopers volledig te kunnen bijstaan. Er is een onderscheid tussen verplichte en facultatieve documenten in het verkoopdossier. 

Verplichte documenten in het verkoopdossier
Enerzijds hebben we documenten die verplicht op te vragen en voor te leggen zijn bij de verkoop van een woning. Dit zijn enerzijds attesten en keuring. Zo kennen we bijvoorbeeld het  EPC-attest, de elektrische keuring, of het asbest attest. Daarnaast zijn er de juridische documenten in het verkoopdossier. Zo bijvoorbeeld hebben we de kadastrale legger en het kadastraal plan. Ook het bodemattest en de watertoets vallen onder deze noemer. 
Een ander belangrijk document zijn de stedenbouwkundige inlichtingen. Dit document vertelt niet enkel de vastgoedmakelaar maar ook de kandidaat-koper veel meer over het perceel grond, de eigendom en de geschiedenis ervan. 
Een onderhandse verkoopovereenkomst, de laatste stap in een succesvolle verkoop, steunt op alle informatie die in deze documenten is vervat.  

De voorgaande opsomming is niet-limitatief. Immo Margaux helpt en ondersteunt jou met veel plezier in het opmaken van een volledig verkoopdossier, en doet het nodige om alle verplichte documenten op te vragen. Als verkoper hoef je jou dus niets aan te trekken van de samenstelling ervan. 

Facultatieve documenten in het verkoopdossier 
Als eigenaar beschik je vaak over relevante documenten die meer informatie hebben omtrent een eigendom. Zo kunnen bouwplannen van de woning of opmetingsplannen van de grond een toegevoegde waarde hebben voor de nieuwe eigenaar/koper.
Deze documenten zijn niet altijd verplicht maar kunnen wel helpen om meer inzicht te verschaffen in de eigendom. Dit zowel aan de vastgoedmakelaar als aan de kandidaat koper. 
Deze documenten nemen we graag mee in het dossier. 

De eerste indruk is altijd heel belangrijk. Dit geldt ook voor eigendommen.
De eerste indruk die een kandidaat-koper heeft van een eigendom is grotendeels gebaseerd op het beeldmateriaal.
Alvorens kandidaat kopers een bezoek brengen aan een eigendom, zien ze graag al even enkele beelden om de eigendom af te toetsen aan hun wensen en hun stijl. Bij eigendommen in het luxesegment proberen we het te houden op een eerste glimp van de eigendom en zijn ruimtes, maar laten we ook nog wat aan de verbeelding over. Het beeldmateriaal is als het ware een teaser, om een kandidaat-koper uit te nodigen voor een bezoek ter plaatse. 

Professionale fotografie 
Uitzonderlijke eigendommen verdienen een uitzonderlijke fotoreportage.
Deze wordt gemaakt door een professionele fotograaf. 
Tijdens de fotoshoot van de eigendom doen wij er alles aan om een perfect resultaat te bekomen. De nodige tijd en aandacht wordt besteed om de eigendom toonklaar te maken. Daarnaast wordt er ook gelet op het weer en de oriëntatie van de eigendom en het perceel, om het juiste moment voor de fotoshoot vast te leggen. 
Het doel is een optimale voorstelling van de eigendom, zonder een vertekend beeld te geven. 
Immo Margaux helpt jullie in de voorbereiding van een geplande fotoshoot.

Luchtfotografie
Naast de professionele interier en exterieur fotografie, wordt er ook luchtfotografie genomen. Zo brengen we niet alleen de woning, maar ook zijn ligging en zijn omgeving, in kaart.
Dit is niet alleen voor de verkoper een mooi aandenken aan de woning, maar heeft ook een meerwaarde voor de toekomstige koper. 

Videografie
Tot slot zorgt Immo Margaux ook voor een tastbare en professionele video die het toelaat aan de koper om al even weg te dromen over het leven in de nieuwe eigendom. Videografie wekt, nog meer dan foto's, emoties op en zorgt voor nét dat tikkeltje meer. Bij een vastgoedvideo spitsen we ons toe op de buitenzijde van de woning, de omgeving, enkele ruimtes maar bovenal sfeer. De haard doen branden, de kaarsen aansteken, ... Kortom: een levendige video. 

Wanneer het verkoopdossier volledig is en de presentatie van de woning op punt staat, kan er overgegaan worden naar de publiciteit.
Dit aspect wordt volledig afgestemd op de noden van iedere eigenaar.
Er wordt voor iedere eigendom en voor iedere verkoper een plan van aanpak op maat van de wensen en behoeften opgemaakt. 
Enerzijds kan een discrete verkoop voor ogen worden gehouden, anderzijds kan voor een volledige publiciteit worden geopteerd. 

Online publiciteit
Eigendommen in het hogere marktsegment worden gepubliceerd op specifieke websites die enkel bestemd zijn voor de promotie van luxevastgoed.
Kopers die op zoek zijn in dit marktsegment zoeken bijgevolg op deze websites en komen zo in contact met het kantoor en de woning.
Wanneer de koper nog niet gekend is in het klantenbestand, is dit hun 'first look' met de eigendom. Daarom is het nog zo belangrijk om de nodige aandacht te besteden aan de vorige stap: het professioneel beeldmateriaal. 

Dankzij de online publiciteit spreken we iedereen aan die op zoek is naar een exclusieve eigendom in die regio. We zorgen ervoor dat er via verschillende kanalen talrijke kandidaat-kopers worden bereikt. 

Alle online publiciteit wordt uiteraard afgetoetst aan de wensen van de verkoper, en op maat aangepast aan deze wensen.

Offline publiciteit
Wij zorgen voor professionele informatiebrochures van de eigendom in presentatiemappen. Deze worden speciaal gemaakt en opgesteld voor de eigendom.
Er worden kosten noch moeite gespaard om de customer experience van zowel verkoper als koper zo perfect mogelijk te laten verlopen. 
Een brochure die wordt meegegegen na een bezoek, zorgt voor een tastbaar aandenken aan de eigendom.
Ook deze offline publiciteit wordt afgetoest aan de wensen van de verkoper, en op maat aangepast aan deze wensen.
 

Klantenbestand
Immo Margaux beschikt over een klantenbestand van kandidaat kopers die op zoek zijn naar een nieuwe thuis.
Kopers die op zoek zijn naar een eigendom in het luxesegment stellen kantoren aan om in hun plaats op zoek te gaan naar hun droomwoning. Zo worden deze klanten als eerste op de hoogte gehouden van nieuwe exclusieve eigendommen, vaak nog voor de publicteit heeft plaatsgevonden.
Ook voor discrete verkopen kan op deze manier een perfecte match worden gevonden tussen de verkoper, de koper en de eigendom.
Woningen in het luxesegment zijn minder talrijk aanwezig, en bijgevolg kan de zoektocht soms wel jaren in beslag nemen.
De hulp van een kantoor inschakelen kan zo enerzijds tijd besparen en anderzijds wordt het risico vermindert dat een eigendom reeds verkocht nog voor men deze te koop had zien staan. 

Een eigendom kan natuurlijk ook maar één keer verkocht worden, terwijl meerdere kandidaat kopers zijn komen kijken en interesse hebben in de woning.
Wij houden alle contactgegevens bij van iedere kandidaat koper die naar een eigendom is komen kijken. Wanneer deze niet voldeed aan de zoektocht, zoeken wij mee naar eigendommen die wél volledig aan hun wensen voldoen of kunnen voldoen.
Onze bestaande klanten worden als eerste op de hoogte gehouden van nieuwe exclusieve panden, en krijgen een primeur bij de verkoop van een nieuwe eigendom.

Nieuwe klanten & screening
Dankzij de online publiciteit bereiken wij ook talrijke nieuwe klanten. Uiteraard wordt de nodige aandacht besteed aan een pre-screening van deze kandidaten alvorens zij de nodige informatie omtrent deze eigendom ontvangen en een bezoek wordt ingepland. 
De screening is een belangrijk aspect om de privacy van de verkoper te kunnen garanderen. 

De bezoeken
De bezoeken in een exclusieve eigendom zijn steeds één op één. Er wordt de nodige tijd voorzien om iedere kandidaat koper in vertrouwen te begeleiden tijdens een bezoek ter plaatse.
Zo garanderen we de privacy van de koper, en komen we tegemoet aan de discretie die genoodzaakt is in elk dossier. 
We gebruiken deze tijd om de kandidaat koper de mogelijkheden van de eigendom te tonen en deze af te toetsen aan de wensen van de koper. Alle vragen worden beantwoord en de volgende stappen, bij de aankoop van de eigendom, worden uitgelegd. 
De bedoeling is om de koper met een verzadigd gevoel te laten vertrekken en te dromen van zijn nieuwe thuis. 

Immo Margaux fungeert als tussenpersoon en bemiddelaar tussen de verkoper en koper, en zorgt voor de perfecte match. 

Wanneer het dossier werd samengesteld, het beeldmateriaal werd genomen, de promotie campagnes en publiciteit zijn volbracht, en de bezoeken hebbben plaatsgevonden, is het tijd voor de laatste stap. De belangrijkste stap. De verkoper en koper hebben samen met de vastgoedmakelaar een akkoord bereikt. Dit wordt in een juridisch sluitende en bindende verkoopovereenkomst verwerkt, als basis voor de authentieke akte. De authentieke akte vindt maximum 4 maanden na het ondertekenen van deze onderhandse verkoopovereenkomst plaats.
Wanneer koper en/of verkoper graag meer tijd wensen tot de akte, dit kan om velerlei redenen, kan gewerkt worden met een aan- en verkoopbelofte. Ook hier toetsen wij de noden en wensen van de verkoper en de koper aan elkaar af. 

Onderhandse verkoopovereenkomst (compromis)
Immo Margaux stelt de onderhandse verkoopovereenkomst op, gebaseerd op het voltallige verkoopdossier.
Dit ontwerp wordt nagelezen door de notaris van de verkoper en de notaris van de koper. Beide notarissen zorgen ervoor dat de belangen van de verscheidene partijen worden behartigd.
Wanneer het ontwerp is goegekeurd zal de ondertekening plaatsvinden.

Waarborg voor de uitvoering van de overeenkomst
Na de ondertekening wordt een voorschot op de verkoopprijs betaald en als het ware geparkeerd op de derdenrekening van Immo Margaux of de derdenrekening van de instrumenterende notaris. Dit geldt als waarborg voor de uitvoering van de overeenkomst. Zowel kopers als verkoper willen zekerheid dat de uitvoering van de overeenkomst, de aankoop en de verkoop, zal plaatsvinden. 

De authentieke akte
De effectieve eigendomsoverdracht gebeurt bij het verlijden van de authentieke akte. Deze ondertekening vindt plaats op het kantoor van de notaris. 
Beide partijen zijn utieraard aanwezig en dienen de akte te ondertekenen. De sleutels worden overgemaakt aan de nieuwe koper. In ruil daarvoor betaalt de koper natuurlijk de overeengekomen prijs. Alle officiële documenten uit het verkoopdossier worden aan de nieuwe eigenaar overgemaakt. 

Indien gewenst is Immo Margaux aanwezig bij het verlijden van de akte. Op dit moment treden wij voor de laatste maal op om de verkoper en/of de koper te ondersteunen bij de aankoop. 

Realisaties

Terug naar boven
Sluit menu Immo Margaux