U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.
reviews
1900 960

Meeneembaarheid verhoogd naar 13 000 euro

Als je verandert van gezinswoning kan je genieten van een meeneembaarheid van verkooprechten, meer gekend onder de naam 'registratierechten'.

Dit bedrag werd vastgesteld op maximaal 12 500 euro. Sinds 2021 is dit bedrag geïndexeerd, en kan je tot maximaal 13 000 euro meenemen. Je kan dus reeds betaalde registratierechten van de huidige gezinswoning aftrekken van de registratierechten die verschuldigd zijn op de aankoop van de nieuwe gezinswoonst. Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan om van deze meeneembaarheid te genieten. 

In deze infobrochure vindt u meer informatie omtrent de verkooprechten die verschuldigd zijn op de aankoop van een woning. Standaard bedraagt dit 10% op de aankoopprijs. Onder bepaalde voorwaarden geniet je van een tarief van 6%, wanneer het de enige en eigen woning betreft, waar u ook effectief in gaat wonen. Gaat u een ingrijpende energetische renovatie uitvoeren, dan kan je nog een extra korting genieten van 1% op deze verkooprechten. 

Heeft u reeds verkooprechten betaald op uw gezinswoning en gaat u deze verkopen - of heeft u deze reeds verkocht - dan kan u sinds 2021 de reeds betaalde verkooprechten als het ware recupereren, met een maximaal bedrag van 13 000 euro. 

Bent u van plan van gezinswoning te veranderen of heeft u vragen omtrent de te betaling verkooprechten? Immo Margaux adviseert u graag, en helpt u graag verder.

Verkooprechten Vlaanderen infobrochure
Terug naar boven
Sluit menu Immo Margaux