U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Blog

Wat gebeurt er allemaal binnen ons kantoor, in de omgeving en in het algemeen? Wij houden u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen op de woningmarkt.

1900

Meeneembaarheid verhoogd naar 13 000 euro

woensdag 3 februari 2021

Als je verandert van gezinswoning kan je genieten van een meeneembaarheid van verkooprechten, meer gekend onder de naam 'registratierechten'.

Dit bedrag werd vastgesteld op maximaal 12 500 euro. Sinds 2021 is dit bedrag geïndexeerd, en kan je tot maximaal 13 000 euro meenemen. Je kan dus reeds betaalde registratierechten van de huidige gezinswoning aftrekken van de registratierechten die verschuldigd zijn op de aankoop van de nieuwe gezinswoonst. Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan om van deze meeneembaarheid te genieten. 

Bent u van plan van gezinswoning te veranderen? Immo Margaux adviseert u graag, en helpt u graag verder omtrent deze meeneembaarheid. 

Meer info...
Sloop en heropbouw

6% BTW bij afbraak en heropbouw

maandag 1 februari 2021

De bouwsector werd ook getroffen door de coronacrisis, en een impactvolle omzetdaling werd in talrijke bouwbedrijven genoteerd. In het kader van deze financiële gevolgen, heeft de Belgische regering voorzien in de programmawet van 20 december 2020. 

De maatregelen betreffende de sloop en heropbouw van bestaande woningen werd hierin nader uitgelegd en uitgebreid. 

Lees meer in onze blogpost, of contacteer Immo Margaux indien u hier verdere vragen omtrent heeft. 

Lees meer
960

Woningprijzen stijgen sterk!

zaterdag 2 januari 2021

Het coronavirus zorgt ervoor dat alsmaar meer mensen nood hebben aan hun eigen plek. Nu thuiswerken de norm is geworden, voelen veel mensen de nood aan een eigen huis, die ze ook een thuis kunnen noemen. Deze sterke vraag op de vastgoedmarkt resulteert in een prijsstijging van de woningen, die opmerkelijk hoger is dan de afgelopen jaren. 

Lees meer
Terug naar boven
Sluit menu Immo Margaux